1188, Budapest Nagykőrösi út 52.

Autó átvizsgálás, állapotfelmérés

Autó átvizsgálás, állapotfelmérés

Ha műszaki vizsga előtt átnézetné autóját, vagy venne egyet, és szeretne meggyőződni arról, hogy valóban milyen állapotban van, keressen minket! Az autó átvizsgálása egy teljes körű áttekintést jelent, mellyel olyan hibákat is ki lehet szűrni, amiknek még semmiféle előjele sincs. Ez képezi gyakorlatilag minden szervizfolyamatnak az alapját, amit az árajánlatadás, illetve a hivatalos megrendelést követően a szervizidőpont foglalása követ. Autószervizünkben átvizsgálási lehetőség van:
 1. Műszaki vizsga előtti átvizsgálásra
 2. Adás-vétel előtti átvizsgálásra
 3. Időszakos, vagy alaklomszerű átvizsgálás
Fontos, hogy minden átvizsgálásról kiadunk egy nyilatkozatot, hogy végigvittük a folyamatot, és milyennek találtuk az autó állapotát.

Műszaki vizsga előtti átvizsgálás

Érdemes a műszaki vizsga előtt ennek a komplex átvizsgálásnak alávetni az autókat, így jellemzően elkerülhetök az ismételt műszaki vizsgák okozta többletköltségek és kellemetlenségek.

Mi egy 30 pontos lista alapján végezzük el az átvizsgálást, aminek során ellenőrizzük többek között (a teljesség igénye nélkül):

 • szélvédő sérüléseit, gumiköpenyek állapotát,
 • izzók és lámpatestek állapotát
 • esetleges olajfolyásokat
 • a kormánymű elhasználódását, lógását,
 • az autó diagnosztikai vizsgálatát, hiba kódok szükség szerinti törlését
 • a motor rendellenes hangjait, és a folyadékszinteket,
 • a rugók, szilentek, futómű állapotát,
 • a kipufogó állapotát,
 • a fékek, fékcsövek állapotát,

Miért előnyös a műszaki vizsga előtti átvizsgálás?

Még a műszaki vizsga megkezdése előtt feltárásra kerülnek a gépjármű műszaki hibái, amelyek javításával a jármű sikeres műszaki vizsgát tehet, így elkerülhetőek a többletköltségek és bosszúságok, melyeket egy ismétel vizsga jelentene.

A műszakivizsga előtti átvizsgálásnak is része a gépi, diagnosztikai hibakód olvasás, amivel nem csak a mechanikai, hanem a rejtett hibákat is a felszínre tudjuk hozni, így ténylegesen egy teljes, komplex képet tudunk adni az autó állapotáról.

Igény szerint lebonyolítjuk a műszaki vizsgát is, elintézzük az időpont foglalást, a gépjárművet elvisszük a vizsgára.

Adás-vétel előtti átvizsgálás

A használtautó vásárlása a bizalmon alapul. 

Amennyiben úgy döntünk, hogy használtan vásárolunk gépjárművet, kockázatot vállalunk! Egy dolgot nem szabad elfelednünk használt gépkocsi vásárlásakor! A használt autó soha nem lehet új, tehát engednünk kell a minőségből egy kedvezőbb ár érdekében.

Autójának teljes (megbontás nélküli) átvizsgálást rövid idő alatt elvégezzük!
Rendelkezünk különféle mérő, ellenőrző berendezéssel, amivel megfelelő tájékoztatást tudunk adni a gépjármű előéletéről és a várható javítások költségeiről. A vizsgálat után tájékoztatjuk az autón közelmúltban történt javításokról, hiányosságokról és műszaki problémákról.

Az állapot vizsgálat menete:

Előzetes szemrevételezés

Megvizsgáljuk szemrevételezéssel, hogy milyen külső sérülések keletkeztek az autón:

Szélvédők,- tükrök,- karosszéria elemek,- ajtóhézagok,- gumiabroncs,- alváz,- állapotvizsgálata, valamint megvizsgáljuk a víz és olajfolyásokat. Ezen adatokból, már sok mindenre lehet következtetni.

Festékréteg vastagság vizsgálat:

Rendelkezünk festékréteg vastagság vizsgálóval, és ennek segítségével meg tudjuk mondani a gépjármű karosszéria elemei közül melyik lett újra fényezve, illetve szakszerűtlenül javítva.

Futómű vizsgálat:

Manuálisan átmozgatjuk gépjárműve futóművén található csukló, forgó alkatrészeket (gömbfejeket, szilenteket, csapágyakat).

Megemeljük gépjárművét aknaperem emelővel és ellenőrizzünk a gumiabroncsok, fékek, rugók, gumiharangok, féltengelyek, kormánymű illetve a torony- és kerékcsapágyak állapotát.

Motordiagnosztika:

A vásárláskor a legkényesebb kérdés a motor megfelelő működése. Mint tudjuk az autó egyik legdrágább része a motor, ezért fontos tudnunk milyen állapotban van! Az általunk használt diagnosztikai műszer segítségével megbizonyosodhatunk a motor működés közbeni viselkedéséről, tárolt és fennálló hibakódokról.

Központi egység (ECM) diagnosztika:

A modern gépjárművekbe beépítettek egy olyan egységet, ami figyeli, vezérli és rögzíti motor által kibocsátott jeleket. Ezen jelek feldolgozása közben előforduló hibákat az egység rögzíti és eltárolja a memóriájába. Nekünk lehetőségünk van műszerrel kiolvasni az eltárolt hibákat és ebből következtetni a hiba okára. Ennek a vizsgálatnak a segítségével megtudjuk mondani milyen hibák vannak, vagy voltak eltárolva a központi egységben!

Blokkolásgátló (ABS) vizsgálat:

Ha a megvásárlásra szánt gépjármű rendelkezik blokkolásgátló berendezéssel, akkor a vezérlőegységéből szintén ki tudunk olvasni hibákat (ha volt tárolt hiba).

Légzsák és övfeszítő vizsgálat (ABS – SRS):

A gépkocsi biztonsági berendezéseit is számítógép vezérli, ezért ezen egységek esteleges hibáit is fel tudjuk tárni!

Karosszériavezérlő egység (BCM):

Ez az egység (komfort modul)  felel a világító és minden elektromos berendezésért a gépkocsiban. Ebből az egységből is ki lehet olvasni a hibatárat!

Továbbá egy próbaútra is elvisszük az autót, aminek során szintén fontos információkat tudhatunk meg az autóról.

A fent felsorolt vizsgálatok lefolytatása után egy elég átfogó tájékoztatást tudunk adni a gépjármű állapotáról!