1188, Budapest Nagykőrösi út 52.

Futómű javítás

A futómű rendkívül fontos része az autónak!

Gyakori eset, hogy a futómű beállítás előtti átvizsgálás során derül ki, hogy egyes futómű alkatrészekkel, esetleg a gumiabroncsokkal problémák vannak.

  • A futóműjavítása szorosan összefügg magával a futómű beállítással. A futómű beállítása csak akkor végezhetők el, ha a felfedett hibák javításra kerültek. A javítás nem csak az egész alkatrész cseréjét jelentheti, hanem egyes esetekben költségkímélőbb a felújítást. Sajnos a járműgyártok ma már a komplett alkatrészek egyidejű cseréjét ösztönzik, ezért úgy gyártják az alkatrészeket, hogy gazdaságosabb legyen a komplett csere, mint a részegységek javítása.

A futómű rendkívül fontos része az autónak!

Gyakori eset az, amikor meghibásodnak a szilentek a lengőkarokon (ezek az elemek egymással ellentétesen mozgó alkatrészeket kötnek össze, és feszesen tartják azokat).

  • Ezeket a szilenteket, igaz nem minden típusnál, de gyakran lehet cserélni (szilentezni) is. Egyes esetben nem kell kicserélni az egész lengőkart, elegendő csak a szilentet. Ha a lengőkarok teljesen jó állapotban vannak és alapvetően jól működnek, akkor nem fogjuk a cserét javasolni. Csak a szilentek cseréjével a lengőkarokat érintő felújítási, javítási munkát végzünk, a komplett lengőkar cseréje helyett.

A futómű rendkívül fontos része az autónak!

Nagyon fontos, hogy minden olyan alkatrészt, amiből kettő van – tehát páros -, az esetek túlnyomó többségében együtt kell cserélni.

  • Ez akkor is igaz, ha a páros alkatrésznek csak az egyik darabja rossz vagy hibás, akkor a másik egy plusz terhelést kap. A páros alkatrészeket néhány esettől eltekintve, leggyakrabban párban cseréljük, javítjuk!