1188, Budapest Nagykőrösi út 52.

Olajcsere, inspekció

Autónk karbantartásának fontos része az időszakos olajcsere (inspekció)

 A motorolaj feladata, hogy elválassza az egymással fémesen súrlódó motoralkatrészeket és ezáltal csökkenti a súrlódási veszteséget és a kopást. Lényeges szerepet játszik a motorban keletkező hő elvezetésében és az alkatrészek tisztántartásában. Az olajcsere gyakorisága függ a motorolaj minőségétől, a kenési rendszertől és a jármű üzemeltetési körülményétől is!

Autószervizünk gyakorlott munkatársai szívesen segítenek Önnek a szakszerű olajcsere megoldásában!

SZERVIZ esedékességi javaslatok

Olajcsere

10-30.000 km, vagy 1-1,5 év

Olajszűrő

10-30.000 km, vagy 1-1,5 év

Levegőszűrő

10-30.000 km, vagy 1-1,5 év

Pollenszűrő

10-30.000 km, vagy 1-1,5 év

Üzemanyagszűrő (diesel)

10-30.000 km, vagy 1-1,5 év

Gyújtógyertya

60.000 km, vagy 3 év

Vezérmű szíj

60-90.000 km, vagy 6 év

Hosszbordás szíjak

60.000 km, vagy 5 év

Vezérmű lánc

200.000 km, vagy 10 év

Váltóolaj csere

100.000 km, vagy 4-5 év

Fék csere

40-50.000 km átlagosan

Ablaktörlő lapát csere

amikor csíkozni kezd, vagy nem töröl jól

Hűtőfolyadék csere

60.000 km

Fékfolyadék csere

60.000km vagy 3-5 év

Gyakori kérdések és válaszok

 •  Meddig tart egy olajcsere (inspekció)? Átlagosan 1-2 óra
 • Ki lehet váltani az olajcserét utántöltéssel? NEM! Az hibát jelez, ha a motorból eltűnik a természetes mennyiségű olajfogyás feletti olajmennyiség és folyamatosan utána kell tölteni!
 • Milyen gyakran kell olajat cserélni? Átlagosan 10-15.000 km után, vagy 1-1,5 év.
 • Mennyibe kerül egy olajcsere? Átlagos olajcsere ára 40-60.000 Ft
 • Mi történik, ha felvillan az “olaj kanna” piktogram? Amikor az olaj figyelmeztető lámpa felvillan, azonnal álljunk meg és hívjunk autómentőt, vagy keressük fel a legközelebbi autószervizt! Alacsony olajszintet is jelenthet ez a hibajelzés, de olajnyomás csökkenést is, amely elégtelen kenéshez vezet, amitől törvényszerű a motor tönkremenetele!
 • Mi a jele annak, ha kevés az olaj a motorban? Gyorsabban szennyeződik a benne lévő olaj, elégtelen lesz a kenés, (nem tölti be megfelelően a kenési és hűtési szerepét) így gyorsabban kopik a motor.
 • Mi történik, ha túl sok olajat öntöttünk bele? A sok olaj ellepheti a főtengelyt, minek következtében olajköd kerülhet az égéstérbe. Megnő a kocsi fogyasztása és a károsanyag kibocsátása. (kék füst = olajos kipufogógáz) Egyes esetekben a főtengely szimering károsodásához vezethet.
 • Szabad-e keverni az olajat a motorban utántöltésnél? NEM! Mindig azonos minőségű és specifikációjú olajat használjunk, és ha mód van rá, a drágább árkategória ellenére válasszunk könnyűfutású (leichtlauf) motorolajat, mert ezzel üzemanyagot takarítunk meg, s így hosszútávon ez gazdaságosabb lesz!
 • Mit jelent a Leichtlauf és Longlife kifejezés a motorolajoknál? A Leichtlauf azt jelenti, amit a szó maga németül, azaz könnyűfutású, tehát folyékonyabb. Csökkenti a súrlódást, ezzel egyenesen arányosan pedig az autó fogyasztását is. A Longlife motorolaj is a könnyűfutású olajok közé tartozik, kevésbé használódik, ahogy az angol jelentése is mutatja, hosszú életű (akár 30.000 km).
 • Mit jelentenek a SAE “5w30 / 10w40” stb jelzések? A folyékonyságot (viszkozitást) jelölik ezzel a szabvány jelzés rendszerrel hideg és üzemmeleg állapotban. Egy olaj viszkozitását az áramlással szembeni ellenállásának meghatározásával mérik.
 • Olajszűrőt mindig kell cserélni olajcsere során? IGEN! A friss olajat koszos szűrővel nem sok értelme volna “megszűrni”.
 • Meddig jó az olaj? Van szavatossága? Rendeltetésszerű, bontatlan tárolás esetén nagyon sokáig eláll a motorolaj, de ne lépjük túl az 5 évet!
 • Kell-e tartalék olajat tárolni a csomagtartóban? Mindenképpen! Ami olajcserekor megmaradt, tegyük a csomagtartóba,
 • Érdemes-e az “olcsó / no-name márkát” választani, ha motorolajról van szó? Semmiképpen sem! Válasszuk mindig a gyártó által javasolt minőséget!

Ha itt az ideje az olajcserének, és a „kötelező szerviznek”, ne késlekedj, foglalj időpontot autószervizünkbe.

Flotta1 Kft köszönetet mond kedves ügyfeleinek, akik Budapest és Pest megye településeiről keresték fel autószervizünket és megerősítették,
érdemes minket választani.

Gyors, pontos, megbízható munkavégzés

Kiváló minőségű alkatrészek

Kedvező árak

TELEFON ÉS E-MAIL

info@flotta1.hu
+36-20-610-1000

NYITVATARTÁS

Hétfő – Péntek: 08:00 – 16:00